SANAYİ ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a yapılan ziyaret hakkında açıklamalarda bulunan AK Parti Milletvekili Metin Çelik, Bakan Varank ile verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini söyledi. Teknokent, Maslak Yeni Sanayi Sitesi, Ek Organize Sanayi Bölgesi ve Ticaret Borsası’nın işletmeciliğini yaptığı Kaswood ile ilgili talepleri görüştüklerini ifade eden Metin Çelik, Bakan Mustafa Varank’ın Kastamonu’daki taleplerin yerine getirilmesi için her türlü desteği vereceklerini belirtti.
Vali Avni Çakır, AK Parti Milletvekili Metin Çelik, AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü, İl Genel Meclis Başkanı Güray Parçal, Kastamonu Ticaret Borsası Başkanı Sedat İşeri, Ticaret İl Müdürü Sefa Özata, S.S Maslak Yeni Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Ergün Can, Genel Koordinatör Mustafa Öztürk ile birlikte Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ı ziyaret etti.
Görüşmenin detayları hakkında bilgi veren AK Parti Milletvekili Metin Çelik, Kastamonu Üniversitesi bünyesinde kurulan Teknokent ile ilgili Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a teşekkür ettiklerini söyledi. Teknokent ile ilgili yapılacak kısımların Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yapılacağını ifade eden Metin Çelik: “Teknokent konusunda sayın Bakanımıza hem teşekkür ettik hem de bundan sonra yapılması gereken konular ile ilgili istişarelerde bulunduk. Sayın bakanımız Teknokent konusunu çok önemsiyor. Kastamonu olarak her türlü desteği vereceklerini ifade ediyor. Sayın Bakanımıza teşekkür ediyoruz” dedi.
Şehir içinde kalan ve işlevini yitiren eski sanayi sitesinin taşınarak daha modern yeni küçük sanayi sitesinin yapılması ile ilgili çalışmaların sürdürdüğünü, proje kapsamında Bakan Varank’tan tam destek aldıklarını belirten Çelik: “Büyük önem verdiğimiz Maslak Yeni Küçük Sanayi Sitesi ile ilgili olumlu geri dönüşler alıyoruz. Büyük çalışma yürüttüğümüz Maslak Yeni Küçük Sanayi Sitesi’nin kalan kamulaştırma kısımları için sayın Bakanımız Mustafa Varank’ın desteği ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızdan 21 milyon 600 bin lira destek sağladık. Alınan bu destek ile projenin uygulanacağı alanın genişletilmesi çalışmaları kapsamında yeni kamulaştırmalar yapılacak. 21 milyon 600 bin liralık kaynak tamamen kamulaştırmada kullanılacak. Yasal mevzuatın tamamen tamamlanmasının ardından inşallah çok büyük önem verdiğimiz Maslak Yeni Küçük Sanayi Sitesi için ilk kazmayı vurmak istiyoruz” diye konuştu.
Kastamonu Ticaret Borsası tarafından işletmeciliği yapan Kaswood adlı tesisin sermaye artırımı, yeni ve mevcut organize sanayi bölgelerinin durumları ile ilgili de görüştüklerini dile getiren Çelik: “Sayın Bakanımız ile görüşmemiz çerçevesinde tüm taleplerimizden olumlu geri dönüşler aldık. İnşallah taleplerimiz doğrultusunda sağlanacak destekler sayesinde hem organize sanayi bölgelerimizin ihtiyaçlarını karşılayacağız hem de üretimi daha da arttırmak için çalışma yapacağız. Kastamonu için hiçbir talebi geri çevirmeyen başta sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere sayın Bakanımız Mustafa Varank’a Kastamonu halkı adına teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı
Bir yanıt yazın